Ne Bu Like a Dragon: Ishin!

2014de Japonyada çıkan fakat batıya hiç sürülmemiş olan Ryū ga Gotoku Ishin! oyununun remake halidir. Yakuza serisi ile hikaye olarak hiçbir alakası yoktur fakat ana oyundaki karakterler vardır isimleri ve hikaye tamamen farklıdır. 


Yakuzaydı Niye Like a Dragon oldu? 

Oyun Japonyada Ryū ga Gotoku ismi ile satılıyor fakat Batı pazarında Yakuza ismini satışları arttıracağını düşünerek seçmişler artık bu oyundan sonraki tüm "Yakuza" oyunları Like a Dragon olarak karşımıza çıkıcak

 Hikayesi Ne?

Oyun 1800ler Japonyasında geçiyor. Japon demokrasisi ve modernleşmesine katkı olan efsanevi samuray Sakamoto Ryoma'nın hikayesini anlatıyor. Diğer oyunlardan alışık olduğumuz karakterler olsada(Majima, Kuze, Kiryu gibi) ana serideki karakterlerle hiçbir ilgisi bulunmuyor



Combat ve Combat Demosu

4 tane dövüş stili var ve skill ağaçları var bu kısım alışık olduğumuz fakat diğer oyunlardaki stillerden farklı bir combat sunuyor. Benim canım sıkan ise lost judgment oyununda karşımıza çıkan süper güç gibi özellikleri daha fazla üstüne gitmişler. Kart sistemi gibi bir özellik var ve her kartın özel güçleri var. 400e yakın kart var ama her kartın özel güçleri yok ve bazı özel güçler birbirlerine benzer. Combat demosunu ilk oynadığımda korkmuştum oyunun farklı bir oyuna gidiyor galiba diye çünkü hasarlar sayı olarak yazıyor skiller falan var biraz başta korkutmuştu fakat oyunu çokta bozan şeyler değilmiş.

Craft 

Oyunda zırh, kılıç, silah gibi şeyler craftlayabiliyoruz. Oyunun başlarında çok zor olsada bir yerden sonra craft yapması basit hala geliyor sonradan tekrar değineceğim dungeonlarda grind yaparsanız her silahı craftlayabilirsiniz

Dungeon 

Yakuza: Like a Dragon gibi dungeon eklemişler galiba 45 tane falan dungeon var. Genelde mantık aynı çok çeşitlilik sunmuyor fakat grind yaparak istediğiniz silahı craftlayabilirsiniz.



Açık Dünya? 

Yeni mini oyunlar olsada bir Yakuza 0 değil tabiki bu tarihte geçen bir oyun Yakuza 0 büyüklüğünde olsa gerçekten çok güzel olabilir. Birde bahçe işi var tarım yapabiliyorsunuz.

Son olarak eklemek istediklerim? 

%100 bitirmeye çok yakınım yaklaşık 120 saat falan sürüyor tüm başarımları alması.

Tema, hikaye olarak çok güzel olsada combattaki kart olayı çok hoşuma gitmedi umarım gelecek oyunlarda görmeyiz veya daha çeşitli olarak görürüz. 

Oyunuda çıkışına kadar Türkiyede kapalı tutan ve ücretsiz DLClerin bazılarını Türkiye açmayan Sega veya RGG studioyada anlam veremiyorum niye yaptıkları konusunda eğer ücretsiz DLCleri almak istiyorsanız SteamDB üzerinden alabilirsiniz Türkiyede olmasa bile.

Yorumlar