Ne Bu MONSTER HUNTER RISE?

Monster Hunter Rise, Capcom tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen bir aksiyon-rol yapma oyunudur. Coop veya çevrimiçi çok oyunculu olarak oynayabiliyorsunuz. İlk olarak 26 Mart 2021 tarihinde Nintedo Switch için piyasaya sürülmüştür. 12 Ocak 2022 tarihinde de PC oyuncuları ile buluşmuştur.

Oynanış Çeşitliliği

Monster Hunter Rise oyununda 14 tür silah bulunmaktadır. Bu silahların oynanışları birbirlerinden çok farklı olmakla birlikte her türdeki silah için bir sürü geliştirme seçeneği bulunmaktadır. Bu geliştirmeler genelde alev hasarı ekleme gibi avantajlar katmaktadır. 

Oyunun başlarında eski oyunlarda olan klasik canavarlarla karşılaşıyoruz. Biraz ilerlediğiniz Monster Hunter Rise için özel yapılmış canavarlar karşınıza boss olarak çıkacaklar. Sunbreak DLCsi ile birlikte toplam 112 canavar vardır. 

112 Canavar az gibi görünebilir şöyle açıklayayım. Oyunda bir sürü zorluk seçeneğine bağlı olarak bu canavarların güçleri değişiklik göstermektedir. Oyun kestiğiniz canavarı tekrar yüksek zorlukta kesmenizi sağlıyor. Ve her canavar oynanışınıza bağlı olarak 20-25 dakika arası sürmekte. Ve bir silahta ustalaşmak onlarca saat alıyor. Tüm silahlarda ustalaşmış veya tüm canavarları kesmiş birileri görürseniz genelde binlerce saatleri bulunmaktadır. Şahsen ben oyunu hala oynamaktayım çünkü bitirebileceğiniz bir oyun değildir. Tabiki hikaye olarak bitiyor fakat sürekli yeni canavarlarla sizi oyunda tutuyor.

Hikaye

Monster Hunter serisi genel olarak benzer hikayelere sahip. Bir köy veya bölgeye canavarların saldırmasıyla başlıyor. Bu oyunda eski oyunlara göre beğenmediğim şey canavar tanıtım introları. Bir canavarla ilk defa karşılaşacağınız zaman bir sinematik girer. Monster Hunter Worldde bu sinematikler daha uzun ve kaliteliydi bence. Bu oyunda daha çok kısa tutulmuş. Switch özel oyunu olarak çıkmasından kaynaklı olabilir. 

Monster Hunter World vs Monster Hunter Rise

Oyun MH Worlde göre baya downgrade edilmiş özellikle açık dünyası. Fakat MH Worldden yaptığı iyi şey combat sistemindeki yenilikler diyebiliriz. World muazzam bir açık dünyaya sahip fakat tek silah kullanan biriyseniz combat çok tekrara biniyordu. Bu oyunda değiştirilebilen yetenekler ve fazladan gelen yetenekler oyunun oynanışına katkıda bulunmuş. Gelecek Monster Hunter oyununun World büyüklüğünde bir açık dünyası, Rise gibi bir combat sistemi olmasını diliyorum.

Sunbreak DLCsi Gerekli mi?

Oyunu ne kadar oynayacağınıza bağlı olarak değişir. Ana oyunu 70 80 saat oynadığınızda açılıyor DLC ve oyunun süresini uzatacak görevler ve yeni canavarlar ekliyor. Eğer 80 saatlik Monster Hunter Rise size yettiyse DLC almanıza ihtiyacınız yoktur. 

Monster Hunter Rise Sunbreak İncelemesi

Monster Hunter Serisi ve Collaborations

Monster Hunter oyunlarının en sevdiğim kısımlarından birisi Collaboration çok yapmaları. Oyunda diğer oyunlar, animeler için görevler bulunuyor ve yaptığınızda size skin veriyorlar.

Bazı Collaborationlar: Sonic, Ghost 'n Goblin Resurrection, Megaman 11, Street Fighter, Okami, Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin gibi.

Son Olarak Söylemek İstediklerim

Monster Hunter World sonrası oynadığımda açık dünyası daha küçük ve cansız geldi fakat oynanış anlamında özellikle tek silah kullanıyorsanız yenilikler vaat eden bir oyun. Seriye girmek için basit bir Monster Hunter oyunu. Eğer hiç Monster Hunter oynamamışsanız denemenizi öneririm.

Yorumlar