Ne Bu Ori and the Blind Forest: Definitive Edition?

Ori metroidvania türünde gerçekten güzel müzikler ve atmosferlere sahip platform oyunu. Benzer türdeki Hollow Knight'ın aksine biraz daha platforma önem veriyor.

Niye Definitive Edition Oynamalısınız?

Black Root Burrows ve the Lost Grove adlı iki bölge ekliyor ve oyundaki Naru isimli karakterinin geçmişine değiniyor.

Oynanışı Nasıl?

Oyunda istediğimiz yerde(çok nadir yerler dışında)istediğiniz her yerde save alabiliyorsunuz ve öldüğünüzde burada doğabiliyor ve expinizi burada harcayabiliyorsunuz. Oyunda skill ağacı var ve Metroidvania türünden alışık olduğumuz oyun ilerledikçe açılan skillerimiz var. Bence oyunu en eğlenceli yapan oyunun yarısına yakın açılan Bash skilli. Oyunun parkur kısmını, savaşı çok eğlenceli hale getiriyor. Puzzle kısımlarını platformla güzel birleştirmişler.

Oyunun Süresi ve Başarım/Challange Kısmı?

Oyun ben %100 olarak tüm haritayı 11 saatte bitirdim bence ve her ilerlemenizle size yeni skilller katarak oynadığınız sürenin tekrarsız ve dopdolu olmasını sağlamışlar. 

Tabiki bu türdeki oyunlarda alışık olduğumuz oyunu 3 saatten kısa bitir gibi speedrun başarımları, tek canla bitir gibi hardcore başarımlarıda var eğer ilgileniyorsanız baya bir oyun süresi daha katacaktır.

Hikaye Anlatımı?

Konuşmanın çok az olduğu genelde görsel anlamda çok iyi kısa sinematiklerle olan hikaye anlatımı bence duygusal ve çok başarılı olmuş.

Yorumlar