Ne Bu Yakuza 0?

Yakuza 0 2015de Japonyada 2017de de Batıda Piyasaya sürülmüştür. Batıda Yakuza serisini tanıtan oyun olmuştur. Çıkış yılı olarak Yakuza 5den sonra çıksada Oyunun tarihine göre ilk oynanması gereken Yakuza oyunudur. 

Yakuza Serisine Başlamak

Yakuza Serisine başlamak için en uygun oyundur hem oynanış zorluğu ve alışmanız açısından hemde hikaye açısından Yakuza evrenine girmek isteyen oyuncular için idealdir.

Yakuza Oynanışı Nasıl?

Yakuza 0da oynanabilir 2 tane protagonist(ana karakter) bulunmaktadır. Tamamen birbirlerinden farklı dövüş stillerine sahiplerdir. 4 tane Kiryu 4 tanede Majima karakterinin dövüş stilli vardır..

Yakuza Mini Oyunları?

Aslında Yakuza oyunlarının en önemli temellerinden birisi bence mini oyunlarıdır. Mini oyun diyince çoğunuzun aklına poker gibi mahjong gibi masa oyunları gelebilir fakat Yakuza 0da hikayesi bile olan Pocket Circuit(Oyuncak araba yarışı), emlakçılık, cabaret club gibi bitirmesi onlarca saat alan mini oyunlar bulunuyor. Bunların yanında golf karaoke Sega'nın eski oyunları gibi bir sürü mini oyun bulunuyor.

Yakuza Açık Dünyası?

Yakuza yan görevleri haritada genelde boş gezerken karşınıza çıkar. Ana hikayenin ciddiliğinin aksine aşırı derecede absürd ve eğlenceli yan görevlere sahiptir. Oyunda iki adet harita bulunmaktadır. Biri Majima ile başladığımız Sotenbori diğeride Kiryu ile başladığımız Kamurochodur. İlk Yakuza oyununuz ise harita size küçük gelebilir fakat içerisi dopdolu olduğunu biraz daha oynadığınızda göreceğinizi düşünüyorum.

Açık dünyada hangi chapterda hangi yan görevlerini açıldığını kendi rehberimden bakabilirsiniz.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2852730298

Emlakçılık ve Cabaret Clup için oluşturduğum rehberim.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2265529404

Yakuza Sinematografisi?

Yakuza oyunlaını açık dünyası için değilde hikayesi için oynuyorsanız Yakuza 0 size 25 saate yakın bir oynanış sunacaktır. Bunun ise yaklaşık 15 16 saati ise sinematik olacaktır. Ana görev genelde sinematik ve boss dövüşü olarak ilerler size birkaç kez mini oyun oynatacaktır.

Yakuza 0da yan görevlerde genelde seslendirme olmadan altyazı ile konuşuyor karakterler Japon oyunlarına alışık değilseniz ilk başlarda sizi rahatsız edebilir fakat alışacağınız düşünüyorum.

Yakuza ve Mitoloji?

Yakuza oyunlarında gerçekten başarılı bulduğum şeylerden biriside oyundaki dövmeler ve bunların karakterlerin kadarlerine etkileri. Dövmeler ünlü bir japon dövmeci Kazuaki Kitamura tarafından tasarlanmış ve oyunun hikayesine başarılı bir şekilde entegre edilmiş. Dövmeler oluşturduğum rehberim.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2258179151

Son olarak eklemek istediklerim?

Yakuza oyuncuya istediğini veren bir oyun olduğunu düşünüyorum. Eğer rekabetçi biriyseniz veya full başarım istiyorsanız 200 saat üstü bir içerik sunabiliyor ama hikaye odaklı bir oyuncuysanız 25 30 saatlik bir hikaye sunuyor.

Yakuza evreni veya oyunlarıyla ilgili sorular için bana ulaşabilirsiniz. İyi oyunlar dilerim.

Yorumlar