Ne Bu Post Scriptum?

Yapımcıları daha önceden PR:WW2(Battlefield 2 gerçekçilik modu, Liberty’s Highway(Squad modu) gibi belli modlarla çalışmış bir ekip. Squadın yapımcılarının gerçekçi bir WW2 için oluşturdukları bir ekip.

Araçlar

Bu tip oyunlarda genelde her ülkede 5 6 tank, 2 3 zırhlı araç gibi seçenekler olur ama Post Scriptum'un en iyi yaptığı şeylerden birisi araçlar olmuş. Çok fazla tank var Almanyada özellikle Jagdtiger gibi oyuncular tarafından sevilen araçlar var.  20den fazlada tank bulunuyor. Tankları sanki bir tank oyunu gibi çok detaylı yapmışlar: motorunun olduğu yere vurabilirseniz çok basit bir şekilde patlar gibi. Böylesine çeşitli tank olan bir oyunun oynanmıyor olması üzücü.

Piyade Oynanışı 

Galiba oyunun az oynanmasının sebebi bu. Oyunun rakibi Hell Let Loose ve bazı şeyler Hell Let Loosea göre daha gerçekçi yapılmış. Örneğin koşmanın, sürünmenin sınırı olması gibi yani enerji barınız azalıyor ve hızla geri dolması için çay içiyorsunuz. Bu tip oyunlarda çok sürünür ve çok koşarız bazı yerlerde sıkıcı olabiliyor.

Silahların sesi çok tatmin edici ve Hell Let Loosea göre silah konusunda kesinlikle daha gerçekçi.

Oyunun Ölmüş Olması

Oyun yeni indirimdeyken ve yeni chapter gelmişken 400 kişi oynuyor Hell Let Loose rakibi şuan 5000 aktif oyuncusu var. Bu baya acı bir durum çünkü genelde oyunların indirimde ve yeni güncellemeler gelince oyuncu sayısı artar. Avrupada genelde 1 server dolu oluyor 70 kişilik. Almanca ve Fransızca serverlar var ama bu dilleri bilmediğim için genelde iletişim yüzünden çok sorun yaşıyorsunuz. Takım oyunu yapamıyor olacaksınız bu yüzden sadece İngilizce serverlarda oynayabileceksiniz oda bazen oluyor.

Son Olarak Söylemek İstediklerim

Ben oyunu alıp girdiğimde bu kadar az oyuncu ile karşılaşınca hayal kırıklığına uğradım. Bazı optimizasyon dışında teknik problemleride bulunuyor.

Genellikle akşamları oyun oynuyorsanız hafta sonları falan oyuncu bulabilirsiniz.

Oyunun tekrar çok oyuncuya ulaşmasını zor görüyorum oyun zaten mükemmel kötüde iyi hale gelince oynarız diyemeyeceğim. Umarım oyunun bir şekilde oyuncusu sayısı artar ve tekrar oynarız.

Yorumlar