Ne Bu METAL GEAR RISING: REVENGEANCE?

Metal Gear Solid serisinin bir spin-off oyunu ve MGS4 Guns of Patriotstan 4 yıl sonrasını anlatıyor. PlatinumGames ve Kojima Productions ile beraber geliştirilmiştir.

Serinin Diğer Oyunlarını Oynamak Lazım mı? 

Bence önceki MGS oyunlarını oynamanıza gerek yok .Oyunda çok nadir eski oyunlarla bağlantılı şeyler var: Patriots kelimesi geçiyor bir cümlede ve Sunny karakter olarak bulunuyor eski oyunlara bağlı hatırladığım tek bunlar var. Tabi Raiden karakterinin tam olay örgüsüde MGS2de anlatıyor.

Oynanışı Nasıl?

İlk başta çıtır zorlayan fakat çözünce gerçekten zevk vereceğini düşündüğüm bir combatı var.Hack and Slash olmasından kaynaklı tabi kombo yapmak ve tuş kombinasyonlarını kullanmanız gerekiyor. Sekirodaki gibi genelde düşman saldırılarını parry, parrylenmeyen saldırılar gibi zevkli bir sekiro vibe'ı aldığım bir oynanışı var.

Metal Gear Serisi Oyunu Olmak

MGS5i dahil etmeden konuşacağım MGS oyunlarından bahsederken. Diğer MGSler gibi unutulmaz bosslara ve boss dövüşlerine sahip fakat biraz oyunun süresinden ötürü eski MGSlere göre daha az boss var. Müzik konusunda da bence diğer MGSleri aratmıcak müziklere sahip.

DLCler ?

Oyunun tek sürümünü satın aldığınızda oyunu bitirince oynayabileceğiniz 2 tane DLC bulunmakta. Biri bence oyundaki en iyi karakterlerden biri olan Sam karakterine ait "Jetstream Sam DLC" adlı dlc. Diğeri ise Wolf olarak oynadığımız "Bladewolf DLC"si.

Oyun Ne Kadar Uzun? 

Oyunu ve Dlcleri ortalama olarak 11 saat sürmekte fakat MGS5den de alışık olduğumuz görevleri S seviye yapabilme ve VR görevi denilen görevleri bulunmakta.

Son Olarak Eklemek İstediklerim

Hiç Hack and Slash oynamamışsanız veya Hack and Slash sevmiyorsanız bile bir şans vermenizi kesinlikle bir denemenizi tavsiye ediyorum.

Yorumlar