Ne Bu Hell Let Loose?

Oyun 2019da Black Matter Pty Ltd isimli stüdyo tarafından piyasaya sürüldü. 2022' nin kış aylarında oyun İngiliz yayıncı firması Team17ye satıldı. Hell Let Loose 2. Dünya Savaşı temalı, çok gerçekçi olmayan ama arcade olmayan nişancı fps oyunudur.

Oyunun Batışı 

Oyun genel olarak 10 bin oyuncu civarında bir aktif oyuncuya sahipti. Çok uzun bir süre bu böyle devam etti ama "Update 15" traileri ile beraber çöküş başladı.

Trailer yukarıda bıraktığım linkten izleyebilirsiniz ama izlememeniz sizin için daha iyi olacaktır çünkü 10 dakikada hazırlanmış gibi duruyor.

Team17 oyunun haklarını satın aldıktan sonra oyunu daha fazla arcade yapmak istedi ve bununla birlikte çoğu kişi oyunu bıraktı. Hatta trailer ilk çıktığı zaman Post Scriptum da oyuncu sayısı anlamında bir sıçrama oldu.

Tanklar, Araçlar 

Oyunda her ülkede 4 veya 5 tank bulunuyor. Ama Alman tankı Tiger ile Sherman Firefly arasında hiçbir top, armor farkı yok. Aslında skin sadece. Belli hitboxlar var vurursan daha hızlı ölüyor tanktan tanka değişiyor ama genelde aynı yerde oluyor. Mermi sektirme olarak tanka göre değişiklik gösteriyor. Panzer 4 ve Sherman Medium karşılaştırdığımızda Sherman, Panzerden çok daha kullanışlı çünkü armoru açılı. 

Genel olarak tank kullanması rakip oyunlara göre çok arcade.

Oynanış, Silahlar vb.

Squada yeni gelicek güncelleme konuşulurken yürüme hızının düşeceğini, silahların daha çok sekeceğini söylüyorlar ve bu çok beğeniliyor oyuncular tarafından. Team17 ise tam tersi oyunu arcadee çeviriyor.

Bazı ağır makinalılarla elde sıkabilmek ve silahların çok fazla sekmemesi oynanış tercihinize göre eksi veya artı olabilir.

Post Scriptum vs Hell Let Loose 

İki oyunuda 100 saat üzeri oynadım ve şunu söyleyebilirim. Post Scriptum çok daha iyi bir oyun ama oyun en çok oynandığı zaman 7 bin kişiye ulaşmıştı. Hell Let Loose ise aylarca 10 bine yakın oyuncuya sahip oldu. Türkiyede server bulması çok sorun olmuyor Hell Let Looseda ama Post Scriptumda 1 tane Avrupa serveri oluyor oda genelde Almanca oluyor ve oynayamıyorsunuz.

Server 

Türk serveri eskiden varmış galiba ama şuan aktif değil. Avrupada İngilizce server çok bulunuyor sabahın erken saatlerinde bile 100 kişilik server oluyordu. Ortalama bir internete sahip olarak 70 pingle bağlanabiliyorum. Akşam saatleri çok fazla sıra oluyor ve servera girmesi uzun zaman alabiliyor.

 Son olarak eklemek istediklerim? 

Oyunda çok uzun süre vakit geçirdim genelde 2 kişi oynadık ve arkadaşla beraber gerçekten oynaması zevkli oluyor. Tek başıma oynayacaksam Post Scriptumda 20 kişilik vs serverini tercih ederim. Oyuna daha fazla tank eklemeleri ve kombatı biraz daha gerçekçi hale getirilmesi ve optimizasyonun biraz düzeltilmesiyle oyunun eski oyuncularını geri çekeceğini düşünüyorum.

Kitlesi klasik WW2 shooter kitlesine sahip.



Yorumlar