Ne Bu DRAGON QUEST® XI S: Echoes of an Elusive Age™ - Definitive Edition?

Drangon Quest XI'in yeni karakter hikayeleri, yeni orijinal Drangon Quest müzikleri, 2D ve 3D arasında kolaylıkla geçim gibi bir çok yenilikle beraber sunulmasıdır ve artık sadece bu sürüm satılıyor. Oyun bir parti ve sıra tabanlı jrpg.

Dragon Quest XI'in demosu 10 saat!!

Çoğu Japon oyununda demo olsada 10 saat demo yayınlamak gerçekten cesaret isteyen bir hareket. Oyununa güvenmeyen bir firma kesinlikle 10 saatlik bir demo yayınlamaz. Hiç Dragon Quest oynamamış veya JRPG türüne uzaksanız ilk başta demoyu oynamanızı öneriyorum kesinlikle 10 saatte bir fikir sahibi olacaksınızdır  Tam emin değilim ama galiba Demoyu bitirmeden oyunu alırsanız ilerlemeniz ile devam edemiyorsunuz steamden kaynaklı bir durummuş. 

Square Enix bunu FF14de de yapıyor orada da 60lvle kadar sınırsız bir demo var. 

Oynanış

Genelde kısıtlı açık dünyalarda sıra tabanlı canavar kesmeye dayalı bir oynanışı oynanışı var. 3D ve 2D olarak oyunu oynayabiliyorsunuz. Eğer tüm questleri tamamlamak gibi bir amacınız varsa sadece 2D olarak yapılması gereken bir quest serisi bulunuyor. 

2D ve 3D 


İlk başta 2D görünce heyecanlanmıştım çünkü pixel şeklinde gerçekten çok hoş duruyordu. Güvenli alandan dışarı çıktığım anda kararımdan anında pişman oldum çünkü [u]Random Encounter [/u] bulunuyor ve sıklığı inanılmaz derecede fazla. Tamam random encountera azda olsa dayanabilirim belki ama bu kadar sık olması beni çok hızlı baydırdı. Sırf bu yüzden bıraktığım oyunlar olmuştu.

Oyunun True Endingi Spoilersız ve Grind!!

Genelde JRPG türündeki oyunlarda oyun oyunu bir kez bitirince tekrar oynama sebebi olan bir olay. Oyunu bir kez bitirdikten sonra şaşırtıcı bir hikaye ile devam ediyor ve tekrar bitirmeniz gerekiyor fakat bu ikinci bitirişte çok fazla grind yapmak gerekiyor. Gümüş slimeleri keserek çok hızlı grind yapabiliyorsunuz ama gümüş slimeleri kesmek içinde gereken eşyaları almak içinde grind yapmanız gerekiyor. Kısaca baya bir grind yapmanız gerekiyor. Baya diyince 1 2 saat gibi algılamış olabilirsiniz ama acı bir şekilde çok fazla.

Hikaye, Sinematikler

Hikaye klasik bir JRPG hikayesi ve bence dinlemesi, izlemesi ve oynaması zevkli bir hikaye idi. Bazı büyük sahnelerde çok kaliteli sinematikler yapmışlar gerçekten izlerken gözümü alamdım.

 Oyunda Seyahat


Oyunun bu kısmını çok sevdim oyunun haritası her bir tık büyüdüğünde yeni bir seyahat yöntemi açılıyor. At ilk başta sonra gemiyle sonra uçarak gidebiliyorsunuz. Tabiki fast travelda bulunuyor.

Son olarak eklemek istediklerim

Oyun 60 saat civarı bir normal hikayesi sürüyor yan görevlerle beraber 90 saate geliyor. Eğer %100 bitirmek isterseniz 135 saat gibi bir sürede %100 olarak bitirebilirsiniz.

Oynarken yeri geldi çok acı çektim grind yapmaktan ağladım ama üzerinden bir süre geçtikten sonra baktığımda gerçekten güzel bir deneyimdi. Eğer random encountera karşı dayanıklıysanız kesinlikle 2D modunda normal görevlerin bazılarını yapmanızı öneririm oynaması zevkli.

Yorumlar