Ne Bu Divinity Original Sin 2 Oyun?

Divinity taktiksel sıra tabanlı strateji oyunu. CRPG oyunlar arasında sıra tabanlı sistemin popüler olmasını sağlayan bir seridir. En fazla 4 kişilik takımla isterseniz coop isterseniz tek başınıza oynayabilirsiniz.

Divinity Original Sin 2 Oynamadan Önce Önceki Oyunları Oynamaya Gerek Var mı?

Hikaye ve evren olarak bazı yerlerde bağlı olsalarda diğer oyunları oynamadanda anlayabilirsiniz.

Oynanışı Nasıl?

Oyunun başında bir class seçmenizi söyleyecek ve belli statlar vermeniz lazım olucak bunları ileride değiştirebilirsiniz. Oyunun başında seçtiğniiz classla oynamak zorundada değilsiniz istediğiniz buildi yapabilirsiniz ve multi class karakterde yapabilirisniz.

Oyunda 10 tip skill çeşidi ve hepsinin ayrı ayrı 8 9 tane skilli bulunmakta ve bunlarında birbirleriyle kombinasyonlarıda vardır. Okçu, çift elli ,tek elli, çift silah, asa gibi bir sürü silah çeşidi ve her silahın kendine özel güçleri bulunmaktadır.

Oyunun COOP Kısmı Nasıl?

Divinity ana oyun olarak 4 kişi oynanan fakat modlarla 8 kişide oynayabilirsiniz. Partinize 4 karakter barındırıyorsunuz yani 1 kişi en fazla 4 karakterle oynayabiliyor. Coop olarak oynarken birbirinizden farklı yerlerde farklı questler ilerletebilir farklı savaşlarda bulunabilirsiniz.

Divinity'nin Hikayesi ve Görevleri Nasıl?

Divinityde hikayesi yapımcılar tarafından hazırlanmış kendine özel questleri olan 6 tane karaktere sahiptir hepsinin questleri oyunun sonuna kadar gidiyor. Bu karakterleri  oynamasanız bile partinize alarak questlerini yapabilirsiniz. Bunun dışında kendi oluşturduğunuz karakterlerde geçmişini oluşturabiliyorsunuz ama kendilerine özel questleri olmuyor. [u] Oyun ana görev diye bir şey size gösterilmiyor  [/u] karakterlerinizle konuştuğunuzda veya diğer npclerden asıl göreviniz vurgulanıyor.

Oyun Kaç Saat Sürüyor?

Oyun kaç kişi oynadığınıza göre süresi değişebilir fakat ortalama 120 saat sürmekte ama tekrar oynanabilirliği yüksek bir oyun oynamadığınız karakterlerle ve oynamadığınız sonlar için tamamen farklı classla tamamen farklı oyun olarak oynayabilirsiniz.

Son Olarak Eklemek İstediklerim

CRPG türüne girmek istiyorsanız bence ilk oynamanız gereken oyundur. Hem bol kaynak bulabilirsiniz hemde diğer CRPGlere göre bence basit bir yapıya sahiptir.

Yorumlar