Ne Bu Resident Evil 4

Capcom Production Studio 4 tarafından geliştirilen, hayatta kalma ve korku oyunudur. Ben korkudan daha çok gelirim olduğunu düşünüyorum. İlk olarak 2005 yılında piyasaya sürülmüştür ve şuan remake olarak karşımızdadır. Amerikan Başkanının kızı İspanyadaki bir dini kült tarafından kaçırılması ve Leon S. Kennedy'nin onu kurtarmak için İspanyaya gitmesi ile başlar.

Hikaye ve Hikaye Anlatımı

Ana oyundan bazı hikaye ve karakterlerin modelleri farklıdır. Önceki oyunlara bağlı bir hikayesi vardır. Eğer oyunu daha iyi anlamak istiyorsanız önceki oyunları oynamanızı öneririm.

Demo

Demosunu deneyerek oyunun combatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. 

Oynanış, Silahlar vb.

Oyunda silahları, çantanızı geliştirebilirsiniz. Silahlar oyunun başlarında 8 9 tane gelişmeye sahip ama ileride bu sayı artıyor ve sürekli daha iyi silahlar tüccarda satılabilir hale geliyor. 
Oyunda fazla yan görev bulunuyor ama bunlar genelde bir kaç tip görevin farklı yerlerde yapılması gereken hali oluyor. Kısa sürdükleri için tekrara düşmesi pek bir sorun olmuyor.
Hoşuma giden bir şey ise vurduğunuz yerden hasar almaları örneğin Doom Eternaldaki gibi koluna vurunca kolu parçalanması gibi.
Azda olsa çevre ile etkileşim var yanan gaz lambasını vurarak düşmanları falan yakabiliyorsunuz.

The Mercenaries

Oyun çıktığında olmayan bu mod 7 Nisanda geleceği duyuruldu. Oyun hakkındaki tek kötü yorumum modun oyunla beraber çıkmaması. 

Yapay Zeka

Oyunun en iddialı olduğu kısımlardan birisi yapay zeka olabilir. Silahı doğrulttuğunuz taraftaki canavarlar yavaşlıyor ve sizi turan taktiği gibi yanlardan flankleyerek öldürmeye çalışıyorlar veya balta fırlatan canavarı eğilerek dodgelediğinizde ikinci atışında sizin eğileceğinizi tahmin ediyor ve atar gibi yapıyor eğilince atıyor. Gerçekten başarılı bir yapay zekaya sahip bunlarda benim aklımda kalan detaylardı.

Puzzle

Oyunda çok sayıda puzzle var ve bunlar genelde çok zor değil. Genelde puzzlelar çok zor olunca sıkmaya başlıyor ve internet bakmaya başlıyorum fakat bu oyundakilerin zorluğu güzel dengelenmiş hem düşündürüyor hemde fazla zorlamıyor.

Son olarak eklemek istediklerim?

16 Chapterdan oluşuyor oyun ve 16 saate yakın sürüyor bitirmesi. %100 yapmanın gerçekten çok zor olduğu bir oyun çünkü sadece pistol ve bıçakla bitir veya merchanta hiç uğramadan bitir gibi başarımları var. İlgi çekici ama yapmasının çok zor olduğunu düşünüyorum.
Her oyunun remake olarak tekrar çıktığı dönemde başarılı bir remake olmuş hem bazı değişiklikler yapmışlar hemde eski oyunun ruhunu koruyan bir remake olmuş.


Yorumlar